Výstava v Aradu

06.03.2011 10:59

Před týdnem jsme se vrátili z výstavy v Rumunském Aradu. Hned z úvodu nás opravdu mile překvapily směrové cedule s nápisy CACIB a to téměř na každé hlavní křižovatce vjezdu do města. Na to se u nás úplně kašle, ještě jsem se s tím asi nesetkal a přitom taková blbost :-)

Přijeli jsme podle cedulí na místo, zkontrolovali nám ihned v autě pasy psů, zaplatili jsme 10 Lei parkovné (1Lei je asi 6kč). Halu jsme našli jednoduše, opět na ideálním místě byla informační cedule. Kruhy byly též označeny jak má být, takže jsme byli spokojeni, usadili jsme se, drželi jsme místo pro naše známé z Oradei. 

V naší pracovní skupině jsme měli jednoho konkurenta, rozhodčí z Rumunska vypadal dost vážně, ale zato profesionálně. Podle mého snad i veterinář. Báli jsme se jak uspějeme, ale první místo ve skupině a k tomu CAC nás potěšilo. O to víc, když jsme mohli za dva tituly CAC získané na této výstavě během soboty a neděle získat Rumunského šampiona pro Ruffíka. 

Fotka souboje o CACIB

Zklamání přinesla až neděle. Rozhodčí z Holandska byl divný, ne že vypadal "teple", ale naprostou většinu vystavujících drtil svým hodnocením. Viděli jsme nejeden protest. Koneckonců my máme s rozhočími z Holandska též své zkušenosti a neradi na ně chodíme. Čekali jsme též velkou kritiku, ale nakonec jsme porazili soupeře. Překvapením však bylo že nám neudělil CAC titul a tak jsme již nemohli dostat šampiona, ani bojovat o CACIB. A bylo to... No jak jsme psali, nebyli jsme jediní, dokonce někteří připravovali i písemné stížnosti. Stejné rozčarování bylo i v sobotní odpoledne na turnaji šampionů, kterého jsme se neúčastnili. Dozvěděli jsme se, že došlo k celkem velké hádce mezi Rumunským handlerem a ostatními vystavujícími a koneckonců i s rozhodčím, který zvolil vítěze, řekl, že má oproti druhému bíglovi krásné dlouhé tělo a přitom podle fotek bylo jasné, že vítěz je kratší :-) no stane se. I mistr tesař se utne... 

 

No vraceli jsme se se smíšenými pocity, sice jsme měli 2x první místo a jeden CAC, ale pozadí soutěže bylo k naštvání. Škoda a pořadatelé se tak snažili. V dubnu nás čeká další Rumunský CACIB, kde jsme loni dostali res. CACIB pro Hagrida, snad nám štěstí popřeje :-)

 

—————

Zpět