Jak se nám vedlo?

29.08.2010 19:36

Debrecen je nádherné město! Kdo tam byl a chytil pěkné počasí, prohlédl si parky, zámek a další památky, musel být nadšený. Bohužel tento víkend byl ve znamení deště. Tradičně nás štval systém, kdy se platí parkoviště u vstupu při vjezdu na místo u výjezdu. Tvořili se tedy tradičně fronty. (V Maďarském Pecsi se to dělalo obráceně, kdo přijel, ihned zaparkoval. Platil až při odjezdu, a tím že se opouští stadion průběžně, nebyla nikde žádná fronta). 

Ale zpět z výstavě. Tradičně se našly zmatky na stadionu: nikde žádná cedulka, jen jedna navigační cedule u vjezdu, která se velmi často přehlížela. Sem tam někdo hledal své číslo... no, ale tak už to bývá. Na ring nastoupil Rumunský rozhodčí pan Christian Stefanescu z Rumunska. Na první pohled nás zklamal jako profesionál. Téměř se nedotkl psa, hodnotil spíše podle poslušnosti psa. Jakmile byl pes neposedný dostal z 90% velmi dobrou. Dále bylo znát i přátelství se soutěžícími, Rumunský handler z Cluje připlul jako loďka ke kruhu, zamával na rozhodčího tak, aby všichni viděli jak se znají a ukázal ostatním kdo je tu pánem. Okamžitě jsme věděli, kdo u nás vyhraje. a bylo tomu tak. Dostali jsme krásnou V4 a podle našeho názoru jsme měli navíc, ale potom divadle co jsme viděli, se radši budeme tomuto rozhodčímu vyhýbat.

Na výstavu přijela i paní Dražná s dcerou a bíglíky Ax Blýskavica a Hot Chocolate Perla Vltavy (mimochodem moc jim to slušelo). Přijeli až od Ostravy a tak jsme po delší době opět pěkně podrbali nejen o bíglech :-)

Druhý den  nás čekalo milé překvapení v rozhodčí z Polska paní Malgorzata Wieremjczyk-Wierzchowská. Velmi milá paní, psů i páníčků si všímala, byla velmi přátelská a rozhodování se dost shodovalo s naším soudem. Aj se opět u kruhu objevil zmíněný Rumunský handler, aby paní pozdravil a upozornil na sebe. Zjevně ale rozhodčí tímto neoslovil. Ta se spíše dívala po jiném našem konkurentovi. Poté se s ním i pozdravila a karty byly opět vyloženy. (poté co zvítězil a probíhal zápis ostatních, přede všemi paní rozhodčí objal a poděkoval). Rumunský handler byl druhý a pohrdavě hodil na rozhodčí obličej jak na posledního sluhu. Asi bylo domluveno něco jiného :-) A proč se o tom tak rozepisujeme? Je to všude stejné, výstavy jsou jedna velká hra pro chovatele. Ty dáš výbornou mně a já pak tobě. Ruka ruku myje... a dyť to znáte od nás :-)

I přesto jsme byli spokojeni s oběma dny, dostali jsme výbornou. Psi si užili kamarádů, oňufali si každého koho potkali. Ze dvou propršených dnů se stal opět zážitek. Navíc jsme se dozvěděli, že "náš" známý Rumunský handler už má domluvenou pozici v Targu Mures na Drákulovo Dog show kam jedeme příští týden. Dostali jsme zprávu, že tam pojedeme asi jen na kafe a biftek než pro medaili. no uvidíme, za čtrnáct dní zkusíme ještě Kecskemet v Maďarsku, třeba toho Junior Championa Ruffíkovi uděláme. To by v tom byl čert,  aby se to nepovedlo. 

Jo a abychom nezapomněli, prohlídněte si fotečky :-)

 

ZDE:

CACIB DEBRECEN 29.8.2010

 

 
 

 

 

—————

Zpět


Odkazy na kamarády

Bára z Brány Krušnohoří

Bára z Brány Krušnohoří
www.beagle-bara.wz.cz Bára z Brány Krušnohoří má stejného taťku jako náš Hagy. Určitě klikněte na tyto stránky, ať vidíte jak se daří bíglíkům z Brány Krušnohoří :-)

—————

Eimy Z Brány Krušnohoří

Eimy Z Brány Krušnohoří
Mrkněte na tyto pěkné stránky, které nás mimochodem motivovali i u tvorby webových stránek pro naše bíglíky. Dozvíte se zase o trochu více, co vše lze dělat s bíglíky, pokud Vám přirostou k srdci jako nám. :-) www.lumiga.estranky.cz/stranka/o-nas

—————

Coursing Brno

Coursing Brno
www.coursingbrno.cz Ideální nápad pro vybití enegrie pro Vašeho mazlíka. Běhání za umělou návnadou je ideálním způsobem donutit psa nejen běhat ale i přemýšlet, kudy  kořišt asi poběží, kam zahne a tím se učí základy lovu :-) Zkuste a uvidíte. Hagy byl na výsost spokojen.

—————

www.psilaska.cz

www.psilaska.cz
www.psilaska.cz Webík plný zábavy a četby o čtyřnohých kamarádech. Klikněte a uvidíte, možná se hned zaregistrujete :-)

—————